zaterdag 13 december 2014

Samenvatting Trim Healthy Mama - hoofdstuk 1 t/m 4

In de eerste hoofdstukken worden vier fictieve vrouwen voorgesteld: Volkoren Jane, Sue McDrive, Colleen Rauw en Groen, en Tess Voedzaam Boerderij-eten.

Vier heel verschillende vrouwen met totaal verschillende leef- en voedingsstijlen. Alle vier kampen ze met overgewicht en/of gezondheidsproblemen. Volgens Trim Healthy Mama zijn al die problemen te wijten aan de pieken in hun bloedsuiker, die ervoor zorgen dat er te veel vet wordt opgeslagen in plaats van verbrand.

Sommige van deze vrouwen zullen hun stijl van eten eens goed onder de loupe moeten nemen. De vegetarische Colleen zal worden overtuigd dat ze dierlijke eiwitten moet toevoegen aan haar dieet om haar tekorten weg te werken. Volkoren Jane zal wat gezonde vetten moeten toevoegen aan haar 'verantwoorde' manier van koken, en zo worden deze vier vrouwen 30 bladzijden lang uitgemeten.

Het is best leuk om deze hoofdstukken te lezen. De meeste mensen zullen zichzelf in een of meerdere van deze vier vrouwen herkennen. Ik herken mijzelf zoals ik de laatste tijd heb geleefd het meest in Tess, die op zich heel gezond leeft en zich afvraagt waarom haar gewicht toch steeds verder omhoog gaat. Daarvoor was ik het evenbeeld van Volkoren Jane.

In hoofdstuk 5 worden de startblokken voor het plan klaargezet.

Geen opmerkingen: