maandag 12 januari 2015

Broccoli-crème soep (S)

Een heerlijk zachte soep, gebaseerd op dit recept.
Als je alleen soep wilt eten, prima: eet gewoon tot je voldoende hebt gehad. Als je heel graag brood bij soep eet: probeer dan het brood uit een mok, gemaakt van amandelmeel en gemalen lijnzaad. Pas op: het vult behoorlijk, allebei!

Broccoli-crèmesoep


  • smelt een klontje roomboter
  • bak zachtjes een gesneden ui uit
  • voeg een handjevol spekblokjes toe, laat even doorbakken
  • voeg een stronk broccoli in stukken toe (de steel geschild en in stukken)
  • en net zoveel kippenbouillon tot alles net onder staat
  • breng aan de kook en laat koken tot de broccoli zacht is
  • pureer de soep met de staafmixer
  • voeg een flinke scheut room toe
  • en wat geraspte kaas
  • eventueel kun je een rauw ei toevoegen en doorroeren tot het is gestold (dit bindt de soep en beetje en voegt natuurlijk ook smaak toe)
NB als je de spekblokjes liever heel hebt in plaats van gepureerd, kun je het spek apart uitbakken in een andere pan en pas na het pureren toevoegen. Ik ga liever voor gemak.

Geen opmerkingen: