zondag 4 januari 2015

Brood zonder koolhydraten (S)

Dit brood wordt gemaakt van amandelmeel en gemalen lijnzaad, en bevat daardoor zeer weinig koolhydraten. Heel prettig, want je kunt het eten met kaas, of er een pizzabodem van maken. Als ontbijt, lunch of bijgerecht bij een avondmaaltijd, dit brood is voor bijna elk moment van de dag geschikt! Het recept staat in het boek Trim Healthy Mama op bladzijde 265.

Brood in een mok (S)

1 ei - 2 el gemalen lijnzaad (blond of gewoon) - 2 el amandelmeel - 1/2 tl bakpoeder - 1 tl kokosolie of boter - snufje zout

Meng alles goed in een mok, bak het 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand of 10 tot 15 minuten in een oven van 175 graden.

Hoewel er in het boek blond lijnzaadmeel wordt gebruikt (dat kun je zelf malen in een koffiemolen), heb ik gewoon bruin lijnzaad gebruikt. Dit geeft het brood meer een echte broodsmaak in plaats van dat 'amandelige'. 

NB dit recept had ik al eerder gepubliceerd...

Geen opmerkingen: