zaterdag 31 januari 2015

Kokosfudge - snack of dessert (S)

In het boek staat een recept voor kokosfudge. Als je niet van kokos houdt, moet je zoiets natuurlijk niet maken, maar anders heb je met dit recept een basis waar je veel kanten mee uit kunt.

Doe in een keukenmachine:

  • 1 pakje santen (evt. eerst zachter gemaakt door het plastic zakje een tijdje in heet water te leggen)
  • een paar eetlepels kokosolie
  • zoetmiddel naar keuze: officieel natuurlijk stevia/erythritol/xylitol, ik deed 4 eetlepels palmsuiker en 8 druppels stevia
  • smaakmakers: cacaopoeder, een zakje oploskoffie, een paar druppels essentiële olie (voor consumptie geschikt) - gebruik je fantasie
Laat de keukenmachine draaien tot het één egale massa is: evt. wat kokosolie toevoegen tot het smeuïg is. 
  • zelf heb ik een paar handjes grof gehakte noten toegevoegd, dat geeft een heerlijke crunch die ik anders echt zou missen
  • Is de smaak naar wens, doe het mengsel dan in een flexibele vorm (siliconen) en laat even opstijven in de koelkast (het boek zegt vriezer, maar dat hoeft echt niet persé). Het boek zegt dat je het in de koelkast moet bewaren, maar ik zou niet weten waarom. Het staat heel gezellig om een glazen pot (met deksel) met brokjes hiervan ergens te hebben staan!

Geen opmerkingen: