vrijdag 17 april 2015

Samenvatting The Alternate Day Diet van dr. Johnson - hoofdstuk 10

Het is heel goed mogelijk dat je het constante welles-nietes eten na een poosje zat wordt. In dat geval beveelt dr. Johnson aan om tijdelijk over te stappen op een andere methode van periodiek vasten: eten binnen een tijdraam van 8 uur per etmaal, bijvoorbeeld tussen 12 en 20 uur. Je eet normale porties, maar doordat je op deze manier in elk geval het ontbijt overslaat, is de kans op overeten nog steeds niet groot. Misschien val je zelfs gewoon nog wat meer af.
Als het te moeilijk is om op nietes-dagen zo weinig als 20 tot 35% te eten, kun je ook zover gaan dat je 50% eet van wat je op de welles-dagen eet. Houd gewoon de weegschaal in de gaten.

Er zijn, behalve bovengenoemde methode, nog veel meer manieren van periodiek vasten bekend, in allerlei variaties. Bijv. het eetraam nog verder verkleinen tot 5, 4, 3 of zelfs 2 uur per dag, en dan uitproberen welke tijden het meest passen bij je eigen lichaam. Zelf heb ik er voorlopig nog geen zin in om dit uit te proberen.

Dit was het laatste hoofdstuk waarvan een samenvatting komt op dit blog. De rest van het boek gaat op aan recepten voor nietes-dagen, maar gelijksoortige recepten (laag-calorisch) zijn natuurlijk op internet in groten getale te vinden.

Geen opmerkingen: