donderdag 2 april 2015

Samenvatting The Alternate Day Diet van dr. Johnson - hoofdstuk 7

Hoofdstuk 7 gaat over voeding. Hoewel het voor je gewicht niet van belang is welke voeding je  neemt - zolang je maar niet te veel eet - is het voor je gezondheid (natuurlijk) wel belangrijk welke keuzes je maakt.
Gelukkig zorgt alleen het feit dat je om de dag heel weinig eet er al voor dat je lichaam beter met voeding kan omgaan, ook al maak je minder gezonde keuzes. Dat geeft een enorme vrijheid om - af en toe - dingen te eten die je graag wilt, hoe ongezond ook. Een boek over gewichtsverlies zou denk ik niet compleet zijn zonder een hoofdstuk over wat wel en wat niet gezond is, vandaar ook hier een verhaaltje over meervoudig verzadigd of juist onverzadigd vet, en over volkoren granen. Over glycemische index en glycemische lading. Over fruit en groente. Over soja, Atkins, eieren en voedingssupplementen.

Dit hoofdstuk voegt naar mijn idee niet veel toe. Zeker niet als je al zo'n beetje weet waar je je ideeën over wat gezond is vandaan moet halen. En je raadt het misschien al, de ideeën van dr. Johnson zijn niet mijn ideeën. Tenminste, niet allemaal.

Geen opmerkingen: